JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets renholder 2018

Unni fra Kvam ble årets renholder – om 14 dager blir hun pensjonist

OVERREKKELSE: Stein Guldbrandsen overrakte prisen på vegne av Fagforbundet.

OVERREKKELSE: Stein Guldbrandsen overrakte prisen på vegne av Fagforbundet.

Anne-Mari Samskott

Unni Valland fra Kvam kommune er kåret til landets beste renholder. I går kveld ble hun hedret av kolleger og Fagforbundets ledelse, og ser nå fram til lang og tvungen juleferie.

2018120410445820230821171436

ola.tommeras@fagbladet.no

– Jeg er nesten i sjokk, og er overrasket og veldig takknemlig! Det var vanskelig å holde tårene tilbake, sier vinner Unni Valland til Fagbladet.

Rekordmange nominasjoner

I år var det rekordmange nominasjoner til årets renholder, hele 128 personer ble nominert via nesten 200 innsendinger. Valget falt på Unni Valland, mangeårig renholder som har tatt på seg ansvaret som renholdsleder for hele kommunen.

Prisen «Årets renholder» deles ut av Fagforbundet til en som har har ytt «det lille ekstra», i statuttene definert som: En person som i løpet av foregående år har ytt en spesiell innsats for renholdsfaget, sine kolleger, kvalitetsutviklet renholdstjenesten, er samfunnsengasjert og inkluderende og på en eller annen måte har utmerket seg gjennom sitt daglige arbeid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PRIS: Unni Valland fra Kvam kommune ble årets renholder 2018.

PRIS: Unni Valland fra Kvam kommune ble årets renholder 2018.

Anne-Mari Samskott

2015: Årets renholder ble Fagbladets mest sette video

Går av til nyttår

Unni visste ingenting da hun som vanlig skulle feire renholdernes dag med kollegene sine. Hun hadde bestilt inn julemat til alle, men måtte dele med en hel flokk til som kom overraskende inn for å dele ut prisen.

Unni har jobbet som renholder i kommunen i over 30 år, og har vært leder siden 1998. Første januar neste år går hun av med pensjon, men har måttet ta ut resten av feriedagene og har allerede startet juleferien.

– Jeg har måtte jobbe mye med meg selv for å klare å dra fra alle de fine folkene jeg har jobbet med, men ser nå fram til å få mer tid til barnebarna, sier hun.

Her har de koblet dopapiret til internett

Unni Valland treffer rett på beskrivelsen.

Slik beskrives hun i nominasjonen:

Unni har vore seksjonsleiar i lokalforeininga i mange, mange år. Ho har og vore opplæringsansvarleg og plasstillitsvald i mange år. Ho har og vore aktiv i LO lokalorganisasjon her i Kvam. Ho var ein stor pådrivar for å få teorikurs for reinhaldarar til kommunen. Ho tok sjølv fagbrev saman med ein heil gjeng. Tidlegare var ho ein av 3 reinhaldsleiarar i Kvam. Etter samanslåing blei ho leiar for alle reinhaldarane i heile kommunen. Unni er ekspert på å få medarbeidarane til å trivast og yta sitt beste. Noko som visar igjen på at ho snudde eit kjempehøgt sjukefråver då ho overtok til 3-4%. Dette har og halde seg over tid. Ho leiar ei gruppe med mange nasjonalitetar. Ho har jobba målbevisst med å auka stillingane slik at dei aller fleste no har bortimot fulle stillingar. Ho spreier godt humør og stolthet over jobben som blir gjort. Ho ser kvar og ein medarbeider. Ho blir opplevd som ein sjef som løysingsorientert bode av sine medarbeidarar og brukarane a v alle bygga i kommunen. Mange gonger blir ho ovveraska av medarbeidarane med ein eller anna feiring. No trugar ho med at ho vil bli pensjonist til jul. Då hadde det vore kjekt om ho kunne få prisen. Kom og på at ho kvart år samlar reinhaldarane i Fagforbundet til fest på reinhaldsdagen.

Renholder Marthe (54) dampet Elton Johns konsertklær

Treff fjorårets vinner her

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy