JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyere kontingent for pensjonistene

DYRERE: Kontingenten til Fagforbundet stiger for de over 100 000 pensjonistene.

DYRERE: Kontingenten til Fagforbundet stiger for de over 100 000 pensjonistene.

Pixabay.com

Kontingenten for pensjonistene i Fagforbundet øker fra 457 til 600 kroner. Fagforbundets pensjonistleder påpeker at det fortsatt lønner seg å være medlem.

2016030911560020230821171436

vegard.velle@fagbladet.no

Fagforbundet er det eneste av LO-forbundene som beholder pensjonistene som ordinære medlemmer. Over 100.000 av de 350.000 medlemmene i Fagforbundet er pensjonister eller uføre.

Nylig bestemte landsstyret i Fagforbundet å øke kontingenten for pensjonistene for å redusere forbundets utgifter knyttet til pensjonistmedlemskapet. Fra fylte 76 år er medlemskapet gratis.

– Pensjonistene bør fortsette å være med i Fagforbundet, og det er fremdeles økonomisk gunstig å være med, sier Bjørg Hageløkken, leder av Fagforbundets pensjonistutvalg.

(Artikkelen fortsetter unde bildet)

LØNNSOMT: Pensjonister har store fordeler av å fortsette medlemskapet i Fagforbundet selv om kontingenten øker, mener Bjørg Hageløkken i forbundets pensjonistutvalg.

LØNNSOMT: Pensjonister har store fordeler av å fortsette medlemskapet i Fagforbundet selv om kontingenten øker, mener Bjørg Hageløkken i forbundets pensjonistutvalg.

Per Flakstad

Lønnsomt medlemskap

Selv med den nye kontingenten på 600 kroner får pensjonistene mye igjen for å være med i Fagforbundet. For det første får de dekket kollektiv hjemforsikring, som koster 840 kroner, Fagforbundet betaler medlemskapet i Pensjonistforbundet på 130 kroner, og i tillegg har etterlatte krav på 18.014 kroner (en femdel av grunnbeløpet i folketrygden) fra stønadskassa.

Gjennom det kollektive medlemskapet i Pensjonistforbundet får medlemmene medlemsbladet Pensjonisten, og bidrar til at Pensjonistforbundet fortsetter å være en sterk organisasjon som kjemper for pensjonistenes interesser og legger press på politikerne. Også Fagbladet inngår som en del av pensjonistkontingenten.

Har politisk innflytelse

– Fagforbundet er det eneste forbundet hvor du fortsatt kan ha politisk innflytelse og få gjennomslag for dine politiske saker. Pensjonistene har de samme rettighetene som andre medlemmer, med tilgang både på lokale og sentrale møter, påpeker Hageløkken.

Fakturaen til medlemmer uten avtalegiro ble sendt ut for kort tid siden, med forfall ca. 1. april. Medlemmer som betaler via avtalegiro, må huske å heve beløpsgrensa.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy