JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Timelønnen økte med 1,50 kroner for kinoansatte

Pixabay

- Vi er fornøyd med at vi i et krevende år fikk til et tilfredsstillende økonomisk resultat, sier Fagfobundets forhandlingsleder Kariannne Hansen Heien.

2020110408345320201104083448

tips@fagbladet.no

Fagforbundet og Virke er enige i årets lønnsforhandlinger for kinoansatte.

- Vi ønsket i år å sikre kjøpekraften for våre medlemmer, og ble enige med Virke om å kun ha sentrale forhandlinger i år. Det betyr at alle medlemmene er sikret en lønnsvekst på linje med frontfaget, forteller Fagforbundets forhandlingsleder Kariannne Hansen Heien til Fagforbundets nettside.

Generelt tillegg på 1,50 kroner

Partene er blitt enige om et generelt tillegg på 1,50 kroner per time og en tilsvarende heving av minstelønnssatsene. Virkningsdatoen for tillegget er 1. april.

Overtidsarbeid som ikke finner sted umiddelbart etter ordinær arbeidstid, skal godtgjøres med minst 2 timer.

Skal kartlegge midlertidige ansettelser

Partene er også enige om å jobbe fram et bedre faktagrunnlag for lønnsnivået i bransjen, samt at lokale parter skal gjennomføre en kartlegging og drøfte grunnlaget for midlertidige ansettelser og tilkallingsvikarer i bransjen.

Skuffet over manglende ubekvemstillegg

– Vi er skuffet over at vi ikke ble enige om å innføre et tillegg for ubekvem arbeidstid. Mange kinomedarbeidere har fast ubekvem arbeidstid, og vi mener dette bør kompenseres. Dette er noe vi vil jobbe videre for å få på plass, sier Kariannne Hansen Heien.

Nå går oppgjøret til uravstemning blant medlemmene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy