JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo Met vil legge ned landets eneste utdanning for tannteknikere

I FARESONEN: Norges eneste tannteknikerutdanning står i fare for å bli nedlagt.

I FARESONEN: Norges eneste tannteknikerutdanning står i fare for å bli nedlagt.

Tormod Ytrehus

Få studenter og dyrt studie er årsaken til at Oslo Met vil legge ned landets eneste utdanning for tannteknikere.

2024021211595020240212115950

redaksjonen@fagbladet.no

Det er ennå ikke vedtatt at studiet skal legges ned, men universitet har startet prosessen med det, og på Oslo Mets nettsider står det at studiet ikke tilbys i 2024.

Fagmiljøet er bekymret og opprørt over signalene fra Oslo Met, skriver Khrono.

– Dette er den eneste utdanningen av tannteknikere vi har i Norge. Det er også her de godkjenner personell som har sin utdanning fra utlandet. Vi reagerer kraftig på at Oslo Met vurderer en slik nedleggelse, sier Bjørn Erik Markmanrud, styreleder i Tannteknikerforbundet til avisen.

Tannteknikere lager tannproteser til pasienter som har skadet eller mistet tennene. Det kan være tannerstatninger som kroner, broer og avtakbare gebiss.

Prorektor for utdanning ved Oslo Met, Silje Fekjær, sier at bakgrunnen for at studiet ønskes nedlagt, er at det over tid har vært krevende å tilby det. Hun påpeker at det blant annet er få studenter og et lite fagmiljø.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy