JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høye dødstall etter jordskelv

Fagforbundet gir 100 000 kroner til Ecuador

LETER: Norsk Folkehjelp får 100 000 kroner fra fagforbundet til hjelp i de jordskjelvrammede områdene.

LETER: Norsk Folkehjelp får 100 000 kroner fra fagforbundet til hjelp i de jordskjelvrammede områdene.

Norsk folkehjelp

Norsk Folkehjelp skal hjelpe med redningsarbeidet.

2016042510022720230821171436

KNUT A. NYGAARD

knut.nygaard@fagbladet.no

Det er ennå ikke bragt på det rene hvor mange menneskeliv jordskjelvene i Ecuador har krevd, men Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon i El Salvador har sendt profesjonelle redningsmannskaper til Ecuador for å hjelpe til med å finne folk i ruinene.

Les også: • Millioner fra fagbevegelsen til Norsk Folkehjelps flyktningsarbeid

Kraftig skjelv

Fagforbundet har nå bevilget 100 000 kroner til hjelp for de jordskjelvrammede, ifølge tillitsvalgtbladet Oss tillitsvalgte.

Jordskjelvet har sitt senter i et skogområde vel 150 kilometer sørøst for hovedstaden Quito. Det oppsto 185 kilometer under jordoverflaten og varte i 40 sekunder.

Les også: • – Norske penger bidrar til okkupasjon og undertrykkelse

Spesialtrent mannskap

Mannskapene som skal arbeide i omrpådet er en del av en beredskapsgruppe som er spesialtrent for søk og redning i byer der bygninger har rast sammen, for eksempel på grunn av jordskjelv. Urban Search an Rescue-gruppen er et samarbeid mellom flere institusjoner, blant annet politi, brannvesen, Røde Kors, Cruz Verde og Comandos de Salvamento.

Norsk Folkehjelps innsamlede midler vil gå til dette arbeidet og til å støtte deres ecuadorianske partnere i gjenoppbyggingen av landet. Her kan du gi din støtte til jordskjelvofrene.

Les mer: • Mindre demokrati med bistandskutt

• Rasismen fikk rødt kort på Norway cup

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy