JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MENINGER

Styreleder i barnehage:

Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men vær så snill å gi oss mindre penger. Nå.

2022111512502820221115125026

Hanna Skotheim

Jeg er styreleder i en barnehage og ønsker at kommunen skal kutte i tilskuddet vårt.

Styreleder i Eplehagen barnehage

Dette er et innlegg jeg aldri trodde jeg skulle skrive. Strengt tatt er det en mening jeg aldri trodde jeg kunne stå inne for.

Nå er det en gang slik at de som merker konsekvensene av streiken mest, er foreldre, besteforeldre, venner og deres arbeidsgivere.

Våre ansatte ønsker å jobbe, men de vil ha en anstendig pensjon. Vi ønsker å drive barnehage med høy kvalitet og fornøyde ansatte, men PBL mener det er for dyrt. Det kan godt være – men ingen kan fortelle oss hvor dyrt det blir for Eplehagen barnehage eller andre enkeltstående barnehager.

Vi har prøvd å finne ut av dette på egen hånd, samtidig som vi har organisert gratis og sterkt begrenset barnepasstilbud med de få ansatte som ikke er i streik.

Vi har pratet med PBL, fellesordningen for privat AFP, og alle andre som vil lytte.

Vi er en ideell foreldreeid barnehage, og har samtidig forsøkt å jobbe fulltid og møte egne og arbeidsgivers kvalitetskrav, mens vi passer egne og hverandres barn.

Paradokset er at Eplehagen barnehages økonomi for en gangs skyld går så det suser. Vi sparer mye mer i lønnsutgifter enn vi taper i foreldrebetaling. Dette er penger vi kan bruke på barna når streiken en gang er over. Likevel må vi kanskje tape denne gevinsten for å få tilbake hverdagen.

Streiken svir for oss, men ikke økonomisk. Tenk hvor mye penger de store kjedene sparer disse ukene.

I bytte mot mindre penger lover eierstyret i Eplehagen barnehage å ikke permittere de som er igjen på våre lønningslister. Vi ønsker kun å oppnå at partene kommer tilbake til forhandlingsbordet, og at de blir der til de er enige.

Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men vær så snill å gi oss mindre penger. Nå.

Innlegget var først publisert i Fædrelandsvennen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy