JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre vil ikke ha EU-debatt

– Det bør hele tiden være debatt, opplysning og diskusjon, men å sette medlemskapsspørsmålet på dagsordenen, det ser jeg ikke behov for, sier Jonas Gahr Støre.

– Det bør hele tiden være debatt, opplysning og diskusjon, men å sette medlemskapsspørsmålet på dagsordenen, det ser jeg ikke behov for, sier Jonas Gahr Støre.

Jonas Fagereng Jacobsen

Flere partier åpner nå for en diskusjon om norsk EU-medlemskap. Det vil ikke statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ha noe av.

2023110209562120231102095622

– Vi må ha en levende debatt i vårt land om norske forhold, om internasjonale og europeiske. Det er i dag ikke noe tidspunkt for å ta en debatt om norsk medlemskap i EU, med en derpå følgende folkeavstemning, sier Støre til VG.

Dermed avviser han finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sitt ønske om å starte en slik debatt. Også Høyres utenrikspolitiske talsperson, Ine Eriksen Søreide, har dratt opp en EU-debatt i løpet av den siste uka.

– Det bør hele tiden være debatt, opplysning og diskusjon, men å sette medlemskapsspørsmålet på dagsordenen, det ser jeg ikke behov for, sier Støre.

(©NTB)

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy