JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klart ja i uravstemning: – Sikrer økt kjøpekraft

HELE LAGET: – Dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

HELE LAGET: – Dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Bjørn A. Grimstad

Det er liten tvil om hva Fagforbundets medlemmer mener om den nye lønnsavtalen for ansatte i kommunen, selv om deltagelsen i avstemningen var svært lav.

2024061409521120240614145209

jo.straube@fagbladet.no

I uravstemning(*1) for lønnsoppgjøret 2024 ble det et tydelig flertall for å godkjenne den nye avtalen med Kommunesektorens organisasjon (KS).

Med en deltagelse på 20 prosent, stemte 78 prosent ja, 18 prosent nei, mens fire prosent av stemmene var blanke.

Fra grasrota: – Gir dere fullstendig faen?

Selv om deltagelsen var relativt lav, med kun en femtedel av medlemmene som deltok i avstemningen, viser resultatet en sterk støtte for avtalen blant de som deltok. Dette betyr at den nye tariffavtalen er godkjent.

– Dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget. Gjennom forhandlingene er vi blitt enige med arbeidsgiver om en avtale som sikrer medlemmene våre økt kjøpekraft, og som har en god fordeling mellom de ulike yrkesgruppene i kommunesektoren, sa LO Kommunes leder, Mette Nord, etter forhandlingene var ferdig.

• Dette er resultatet av forhandlingene i kommuneoppgjøret.

*1 Uravstemning er en avstemningsmetode hvor hvert enkelt medlem i en organisasjon skriftlig eller elektronisk skal kunne avgi stemme uten å delta i et møte, og hvor resultatet av avstemningen blir bindende for organisasjonen.


Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy