JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jenny ble gulljente i helse-VM

TOK GULL: Helsefagarbeider Jenny Marlen S. Fossan gikk helt til topps under yrkes-VM i Brasil natt til mandag.

TOK GULL: Helsefagarbeider Jenny Marlen S. Fossan gikk helt til topps under yrkes-VM i Brasil natt til mandag.

World Skills

Jenny Marlen S. Fossan gikk helt til topps under yrkes-VM i Brasil.

2015083114471920230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

– Det er helt sykt, tenk at jeg fikk gull!

Jenny Marlen S. Fossan visste nesten ikke hva hun skulle si etter at hun hadde fått sin gullmedalje i natt, norsk tid.

– Dette kan nesten ikke beskrives, det er en veldig rar følelse. Jeg fikk sjokk da de ropte opp Norway og navnet mitt, sa hun til worldskill.no.

– Jeg håper dette bidrar til at flere velger helsefagarbeiderutdanningen i årene som kommer, la hun til.

Usikker start

I fire dager har hun konkurrert mot helsefagarbeidere fra resten av verden.

– Jeg syntes mange av konkurrentene virket så selvsikre, og jeg syntes mange av dem var gode.

– Selv følte jeg at starten ikke var så god, og ble usikker. Jeg hadde ikke helt troen på at jeg skulle gå til topps, sa hun.

I tillegg til å vinne i sitt fag, ble også Jenny belønnet med medaljen «Best of nation» fordi hun fikk den høyeste poengsummen i det norske laget.

Målrettet trening

– Denne medaljen viser at jeg er god i faget. Den viser også at jeg liker å utfordre meg selv og kjøre i gang med nye oppgaver. Jeg er så glad. Dette betyr utrolig mye for meg. Jeg har trent masse, nå har jeg virkelig fått lønn for strevet. Pasientene mine de har alltid fått god behandling, og det skal de fortsette å få, sier hun.

Hun har trent målrettet mot VM, og blant annet arbeidet ved Universitetssykehuset i Nord-Norge og to dager på et rehabiliseringssenter for å være best mulig forberedt på de 19 oppgavene hun skulle gjennom i VM-konkurransen.

Hun er veldig takknemlig fordi Balsfjord kommune ga henne permisjoner slik at hun fikk trene som hun ønsket, og at Fagforbundet bidrog ved å gi henne lønn på øvingsdager og dekke reiseutgiftene hennes.

Mellomtittel

Fagforbundets politiske leder for Seksjon helse og sosial, Raymond Turøy, er svært stolt over innsatsen til Jenny Marlen S. Fossan.

– Nivået i disse konkurransene internasjonalt er meget høyt. Det har vært snakket om at helsefagarbeiderutdanningen i Norge kunne ha vært mye bedre. Men nå fikk vi to europamestere i fjor og en verdensmester i år. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det betyr at våre helsefagarbeidere er både dyktige og godt utdannet – både teoretisk og når det gjelder oppfølgingen av lærlinger, sier han.

Målet var pallen

Gullvinneren kommer fra Oslo, men arbeider til daglig ved Balsfjord bo- og servicesenter i Troms, der hun nå også har fått full stilling.

Hun ble Norges VM-kandidat etter å ha vunnet VM. Etter generalprøven i Troms i slutten av juni, sa hun til Fagbladet at hun ventet seg en knalltøff konkurranse, men hadde som mål å komme på pallen.

Og det greide hun jo med glans.

19 norske deltakere

Under yrkes-VM deltok 19 unge yrkesutøvere fra Norge i til sammen 18 ulike fag.

Foruten Jenny Marlen S. Fossan ble det også gull til industrimekaniker Martin Østnor ved sjokoladefabrikken Nidar i Trondheim.

I tillegg fikk ti andre norske deltakere «Medal of Exellence» som blir gitt til dem som oppnår 500 poeng eller mer i sine øvelser.

Over 1000 deltakere fra mer enn 60 land deltok i konkurransen i Sao Paulo, og det ble konkurrert i 50 ulike fag.

Ansvarlig for det norske laget er Worldskills Norway, en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

LES OGSÅ: Helse-VM: Jenny (22) satser på pallplass i Brasil.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy