BEREDSKAP: Flere nordmenn har et beredskapslager hjemme.
Terje Bendiksby / NTB
Tallene kommer fram i en undersøkelse InFact har gjort på oppdrag fra Nationen.
I undersøkelsen svarer 35 prosent at de har beredskapslager hjemme. I 2022 var det kun 25 prosent som svarte det samme.
Antallet som vurderer å skaffe seg beredskapslager, har økt fra 33 til 37 prosent, mens 27 prosent sier de verken har beredskapslager eller har planer om å skaffe seg det. Her var tallet 41,5 prosent for to år siden.
Myndighetenes råder folk til å ha et lager i tilfelle en krise. Årsaken er at kommuner, nødetater og frivillige organisasjoner må prioritere de som ikke klarer seg uten hjelp.
Ifølge DSB er rent drikkevann lagret på kanner eller flasker, mat som tåler lagring i romtemperatur, stormkjøkken, varme klær og fyrstikker blant tingene man bør ha lagret.
(©NTB)
vaktsjef@ntb.no
ARBEIDSLYST: Trond Hågensen har gått glipp av mange år i arbeidslivet på grunn av rusmisbruk. Nå vil han ta igjen det tapte, men aldersgrensa stopper ham.
Jan Kåre Næss
FLERE KRAV: For helsepersonell med utdanning gjennomført utenfor EØS består godkjenningsprosessen i Norge av to trinn. Søkeren har tre år på seg til å fullføre norskopplæringen og de andre kravene for godkjenning.
karin svendsen
Jo Straube
KUTTER: Nå kutter Trygve Slagsvold Vedum i skatten til mange unge.
Amanda Pedersen Giske / NTB
VIL IKKE MED: Både Gunn Nypen (59) (t.v.) og Mona Pettersen (53) sier de vil bytte arbeidssted dersom den boligen de arbeider på, blir overtatt av en privat operatør.
Berit Baumberger
TURNUSGURU: Spesialrådgjevar i Fagforbundet Siv Karin Kjøllmoen har laga turnusen for dei nye chatbottane som kjem innan nokre veker på fagforbundet.no. Bottane har fått heile faste stillinger og går i ein seks-vekers turnus.
Fagforbundet