JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Egeland i Gaza: – Jeg er fullstendig sjokkert over forholdene her

– Det er fullstendig galskap at verden har latt en befolkning bestående av stort sett helt uskyldige kvinner og barn bli utsatt for bombardement og utsulting siden midten av oktober, sier Jan Egeland.

– Det er fullstendig galskap at verden har latt en befolkning bestående av stort sett helt uskyldige kvinner og barn bli utsatt for bombardement og utsulting siden midten av oktober, sier Jan Egeland.

UN Photo/Ryan Brown

– Det er galskap at verden har latt befolkningen sulte, sier flyktninghjelpens Jan Egeland.

2024022809214720240228092147

Flyktninghjelpens generalsekretær reiste tirsdag inn i det krigsherjede Gaza. Han sier til avisa at folk slåss om maten, og at hundrevis av mennesker desperat grep tak i teamet for å be om hjelp til å komme seg ut.

– De sier «du må hjelpe oss ut, vi kan ikke være her, vi vil dø her».

– Det er fullstendig galskap at verden har latt en befolkning bestående av stort sett helt uskyldige kvinner og barn bli utsatt for bombardement og utsulting siden midten av oktober, sier Egeland.

Norge har sanksjoner mot 27 land, men sier nei til Israel: – Vanskelig å ta på alvor

Han besøker Flyktninghjelpens team og internt fordrevne palestinere. På vei over grensa fra Egypt og inn i Rafah ble han vitne til en kolonne med lastebiler som ble plyndret.

– Jeg er fullstendig sjokkert over forholdene her. Folk slåss som ville og gale over madrasser og sekker med mat. Det er ingen tvil om at det føles som man er i fritt fall. Det er halvannen million mennesker i Rafah, og veldig lite hjelp som nå kommer inn, sier han.

FN: Det vil ta tiår å gjenoppbygge Gaza

Ifølge Verdens matvareprogram er minst 576.000 mennesker i Gaza – en firedel av befolkningen – «ett skritt unna» hungersnød.

Derfor skammet Jørgen seg over å representere Norge i Palestina

(©NTB)

anna.nesje@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy