MDG-forslag: Vil halvere kjøttforbruket

I utkastet til nytt partiprogram foreslår Miljøpartiet De Grønne å halvere nordmenns kjøttforbruk.

UTFORDRINGER: – Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden, sier Ingrid Liland.
UTFORDRINGER: – Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden, sier Ingrid Liland.
Publisert

Det forteller MDG-nestleder Ingrid Liland til Altinget.

– Vi har store utfordringer både når det gjelder folkehelse, og når det gjelder miljøvennlig bruk av ressursene på jordkloden. Vi er nødt til å gjøre noe med kjøttforbruket i Norge hvis vi skal lykkes med å ta tak i de store langsiktige utfordringene i samfunnet, sier Liland.

Utkastet til nytt partiprogram for perioden 2025–2029 blir presentert på en elektrisk båt i Oslofjorden torsdag formiddag.

MDG har foreløpig ikke utdypet hvordan de definerer en halvering av kjøttforbruket, eller når målet skal innfris.

I dag spiser nordmenn i snitt 49 kilo kjøtt i året, ifølge Altinget. En halvering av dette vil være 24,5 kilo i året.

– Dette er et langsiktig mål, men det viktigste er at vi kommer i gang med en politikk som henger sammen, sier Liland.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS