JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med lønnsoppgjøret for ansatte i privat helse, kultur og utdanning 

Kristin M. Johansen

Resultatet for ansatte i ideelle virksomheter med Virke-avtale er i hovedsak som i kommunal og statlig sektor samt helseforetakene.

2023062010200320230620102239

per.flakstad@fagbladet.no

Det såkalte HUK-oppgjøret (helse, utdanning og kultur) gjelder sju forskjellige avtaler med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. De ansatte som avtalene omfatter jobber hovedsakelig i barnehager, utdanningsinstitusjoner og helseinstitusjoner som driver av ideelle organisasjoner eller virksomheter.

– Vi har fått fram et oppgjør som ivaretar de ulike medlemsgruppene i disse sektorene og vi har greid å prioritere de lavest lønte på en god måte. Disse oppgjørene har en god sosial profil, sier Karianne Hansen Heien, som har ledet forhandlingene for Fagforbundet.

Les hele protokollen og se de detaljerte tilleggene og minstelønnssatsene her:

Ansatte i virksomheter med lønnssystem som i kommunal sektor:

I oppgjøret for barnehager, helseinstitusjoner og utdanning og barnevernsinstitusjoner med avtaler som er lik den i kommunal sektor er partene enige om følgende resultat:

• Alle ansatte får et tillegg i årslønnen på mellom 26.300 kroner og 43.000 kroner avhengig av stilling og ansiennitet.

• Ledere som ikke er plassert i stillingsgrupper gis et lønnstillegg på 5,7 prosent av grunnlønn.

Alle lønnstilleggene er gitt med virkning fra 1. mai. 

Virksomheter med lønnssystem som i statlig sektor

I oppgjøret for ansatte med lønnssystem som i statlig sektor er partene enig og om følgende resultat:

• Alle får et flatt lønnstillegg på 31.000 kroner til alle lønnstrinn med virkning fra 1. mai.

• Det settes av 0,85 prosent til lokale lønnsforhandlinger med virkning fra 1. mai. Forhandlingene skal være avsluttet innen 31. oktober.

Dette gjelder ansatte i barnevernsinstitusjoner, byggdriftere og sekretærer ved høyskoler og ansatte i museer og kulturinstitusjoner.

Spesialisthelsetjenesten

Ansatte uten formell utdanning eller med fagbrev i spesialisttjenesten får et flatt tillegg på 23.000 kroner. Ansatte i stillinger som krever minst tre års høyskoleutdanning får et lønnstillegg på 5 prosent. Også disse tilleggene har virkningsdato 1. mai.

Dette gjelder ansatte hos ideelle aktører i spesialisthelsetjenesten, som helsefagarbeidere, hjelpepleiere, sykepleiere, helsesekretærer, ikt-ansatte, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, portører, teknikere og byggdriftere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy