– Jeg hadde ikke vært den jeg er i dag uten fritidsklubben

Jakob Yuan Nergård (17) var ensom og utstøtt på skolen. Redningen ble fritidsklubben, hvor han fikk tillit og trygghet av Siv Janna Glømme og de andre voksne.

Med døden som jobb

De fleste av oss møter døden en sjelden gang. For krematøren, graveren, sykepleieren og presten er døden en del av jobben.

Barns rettigheter brytes daglig

Denne uka fylte FNs barnekonvensjon 25 år. Samtidig lever flere tusen barn i styrtrike Norge i en hverdag uten nok penger til et fullverdig liv.

Au pair-senteret reddet

Regjeringen ville i sitt budsjettforslag legge ned informasjonssenteret for au pairer. Nå er senteret reddet i budsjettforhandlingene.

Krangel om støtte til tillitsvalgt-skole

STATSBUDSJETTET: Støtten til Geneveskolen opprettholdes i Arbeiderpartiets budsjettforslag, mens regjeringa vil kutte den offentlige støtten helt.

Renholder fikk sykehusets lederpris

Hun startet karrieren med langkost, golvklut og grønnsåpe. Nå har renholdsleder Gyda Jenssen fått Sykehuset Innlandets lederpris.

Streiken blant Fagforbundets ansatte fortsetter

HK avviste i går et nytt tilbud fra Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening. Dermed fortsetter streiken blant Fagforbundets ansatte. I dag ble også flere LO-ansatte tatt ut i streik.

Streiken stopper LO-lederen

LO-leder Gerd Kristiansen skulle vært trekkplaster på LO Stats kartellkonferanse på Gol i dag. Men hun må holde seg i Oslo på grunn av streiken.

Movember - tid for å sjekke prostata

– Det var som å få en spade smadra i hodet. Å få beskjed om at du har kreft i prostata, gir mange tøffe tanker, sier Ernst Georg Ingebrigtsen.

Havnedemonstrantene i Tromsø dømt i tingretten

– Politiet hadde rett til å bortvise de 41 aksjonistene fra kaia i Tromsø, fastslår Nordtroms tingrett. – Møkkadom, svarer en av de dømte.

Historisk brudd i lokale forhandlinger i Bærum

Fagforbundet i Bærum mener kommunen har lovt at alle i turnus skal få turnustillegg fra 2014. Men arbeidsgiver tolker avtalen annerledes. – Jeg har mistet all tillitt til arbeidsgiver, sier fagforeningsleder Bjørn Johnsen.

Nav-ansatte trekker i uniform

Uniformene ankom midt i september. De ansatte i publikumsmottaket ved Nav Kristiansand er fra nå pålagt å ikle seg enten en vest eller en jakke påsydd etatens signalrøde sirkel.

Fikk sparken og ble politianmeldt – får 250.000 kroner i erstatning

En ansatt i Bærum kommune fikk sparken og ble politianmeldt av arbeidsgiveren for grovt bedrageri i fjor vår. Nå har han vunnet mot kommunen i lagmannsretten.

Fagforbundets ansatte streiker

Fra fredag morgen er 73 av Fagforbundets ansatte i streik, etter at meklingen mellom Handel og Kontor og Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening i går brøt sammen.

Sjokkert og opprørt over ødeleggelsene i Gaza

Ødeleggelsene etter krigen i sommer er opprørende, men det er den systematiske brutaliteten mot palestinerne som gjør sterkest inntrykk, sier Fagforbundets Palestina-ambassadør Ragnar Steinstad, som denne uken har vært i Gaza med Norsk Folkehjelp.

Eldre syke kan bli valgt vekk

Regjeringen bes om å prioritere hardere mellom pasientene i norske sykehus. Mest oppsikt vekker forslaget om å vurdere å bruke alder som kriterium.

Fagforbundets medlemmer vant ankesak om tjenestepensjon

Striden om tjenestepensjon for kommuneansatte som i sin tid reserverte seg har gått flere runder i rettssystemet. Nå har Fagforbundets medlemmer også vunnet fram i lagmannsretten.

Brudd med Norlandia

Fagforbundet og Norlandia blir ikke enige om pensjon. Dermed er det brudd i forhandlingene.

Revisorer slåss om jobben

Stadig flere kommuner lar private revisorer vokte fellesskapets verdier. Motstanderne hevder det truer demokratiet å overlate vaktbikkjerollen til private selskaper.

Nordisk velferd utfordres

Forskjellene øker og velferden forvitrer allerede i Norden. Vi makter ikke å holde oppe den høye organisasjonsgraden som trengs for å bevare maktbalansen i samfunnet.

Et gubbevelde går mot slutten?

Men fortsatt har 11 av 24 LO-forbundet aldri hatt en kvinne som leder.

Konkurranse på omsorg truer idealismen

Konkurransen om anbudene i pleie- og omsorgssektoren blir tøffere. Forskjellene mellom de ideelle institusjonene og de kommersielle selskapene står i fare for å viskes ut når alle må sette økonomi først.

– Eriksson feilinformerer Stortinget

Arbeidsminister Robert Eriksson har sagt i Stortinget at det ikke finnes forskning som dokumenterer at regjeringens forslag om å endre arbeidsmiløloven vil gi økt helserisiko. – Feilinformasjon, mener Aps Anette Trettebergstuen.

Kvalitet for både frisører og kunder

En ny kvalitetssalong er etablert. Salongen Pur Grønn frisør i Haugesund er den sjette salongen som Fagforbundet inngår avtalen med.

Over 13.000 underskrifter for ny tannhelsereform

Ungdommen i Fagforbundet har fått inn tusenvis av underskrifter til sin kampanje for å få tannhelse inn i egenandelsordninga. I dag ble de overlevert til politikerne på Stortinget.

Klemet Rønning-Aaby fra LO Kommune til Unio

Daglig leder i LO Kommune, Klemet Rønning-Aaby har takket ja til en stilling som forhandlingssjef i Unio.

KrF vil stoppe Eriksson

Kristelig Folkeparti vil tvinge Robert Eriksson til å snu, og stoppe mer attføring på anbud.

Når naturen slår tilbake

En syklon treffer delstaten Odisha i India i 100 kilometer i timen. Når den pløyer innover landet er farten økt til 200 kilometer i timen.

God avtale for ambulansepersonell

Fagforbundet og NHO Service er blitt enige om ny Ambulanseoverenskomst. Det blir samme lønnsvekst som for ambulansepersonell i helseforetakene.

– Regjeringens forslag er et angrep på familien

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik mener regjeringens forslag til endringer i arbeidslivspolitikken setter likestillingen i revers.

Risikerer ti dagers fengsel

Rettssaken mot havnedemonstrantene i Tromsø avsluttet i dag.

Plass til flere fagarbeidere i helsesektoren

Mange sykepleiere opplever at de bruker for mye tid på ikke-sykepleiefaglige oppgaver, viser en undersøkelse som er publisert i Sykepleien.

Ny oppslagsbok om kommuneøkonomi

I dag lanseres boka «Kommuneøkonomi», et oppslagsverk og et nytt verktøy for både tillitsvalgte og lokalpolitikere.

Moms-smell for Siv Jensen

Høyre og Frp får ikke flertall for å heve momsen på netthandel.

Fagbevegelsen ble hørt på tinget

Med fem minutter hver fikk flere av LOs fagforbund kom til orde overfor politikerne i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

Oppdrag i gummistøvler

Tre år etter at hun var ferdig utdannet sykepleier reiste Emilie Bergene til Sør-Sudan for Leger uten grenser.

Norges beste fagarbeidere er kåret

– Jeg bukker for dere og tar en selfie med Norges «gull» – for dere betyr mye for landet vårt. Vi trenger mange dyktige fagarbeidere.

– En ny samfunnsklasse kalt prekariatet vokser nå fram

En ny samfunnsklasse blir til, av arbeidstagere uten fast jobb, uten yrkesstolthet og uten trygghet. De har korttidskontrakter eller er ringevikarer, de er frilansere eller jobbsøkende migranter. De kalles for prekariatet.

Minstelønn kan gi skikkelig minus

BERLIN: Fra nyttår innfører tyskerne lovbestemt minstelønn. De store fastfood-kjedene har gått til motaksjon og truer med å kutte julegratiale, ferielønn og overtidstillegg.

– Flyktningmødrene sviktes

Mangfolds- og integreringskonferansen i Trondheim startet med at 200 deltakere reiste seg og sang «Ja vi elsker», men det er ingen tvil om at det fortsatt er store utfordringer på arbeidsmarkedet i dette elskede landet.

– Den amerikanske drømmen er mer oppnåelig i Norge enn i USA

Leder Mette Nord i Fagforbundet mener fagbevegelsen må mobilisere intenst for at det skal fortsette sånn. I ettermiddag innleder hun på Globaliseringskonferansen under temaet "frihet".

Nå skal de ansatte i hjemmetjenesten slippe stoppeklokka

Fem ganger i døgnet får Gunnar Clausen hjelp av hjemmetjenesten. Nå kan han glede seg til at de snart kan legge vekk stoppeklokka.

Han varslet om korrupsjon i Unibuss i årevis

Han varslet gjentatte ganger om mistanken til korrupsjon i Unibuss, Jan Erik Skog, de ansattes representant i styret.

Bildeserie fra Yrkes-NM

Se bilder fra dag 1 av Yrkes-NM i Trondheim.

Yrker og mennesker i samspill

To dager med sterke inntrykk, viktig viten og god underholdning. Samspillkonferansen 2014 er vel i havn.

Fagforbundets ungdomsfilm tok gull

Fagforbundet Ungdoms nye film har vunnet gullmedalje i Nordens største konkurranse for grafisk designere, illustratører og animatører.

Kino-ansatte stemte nei

Flertallet stemte imot forslaget til ny overenskomst for kinoer. Nå har Fagforbundet sendt saken over til Riksmekleren.

Ingen i familien får jobbe heltid

Hele familien Karlsen er helsefagarbeidere. Men ingen av dem har full stilling.

Sosionom drept på jobben

En kvinnelig ansatt ble funnet drept i den private barneverninstitusjonen i Asker natt til tirsdag.

Tett på den europeiske krisa

Ingeborg Eliassen har tatt pulsen på det nye europeiske arbeidslivet. Det er ingen gladhistorie.

Den uønskede oppmerksomheten

Da «Berit» sa fra om seksuell trakassering, fikk hun sparken. Varsleren «Nina» har fått munnkurv, mens «Mette» ville ta sitt eget liv etter gjentatt trakassering.

Ny modell gir helsefagelever både fagbrev og studiekompetanse

Teori og praksis er tett sammenvevd for helsefagelevene på Hønefoss videregående skole. Elevene begynner i lære samtidig som de begynner på videregående skole.

Nina først ut med EU-sertifikat

Et EU-sertifikat skal gjøre det enklere for frisører å jobbe på tvers av landegrensene, og sikre at frisørsvennene får lønna de har krav på.

Eriksson tvunget til å trekke sykelønnskutt

Et massivt press fra både arbeidstaker- og arbeidsgiversida gjorde at arbeidsminister Robert Eriksson snudde.

Ansattes vilkår svekkes

61 prosent av ordførere og rådmenn mener de ansattes vilkår blir dårligere når kommunale tjenester privatiseres.

Midlertidig ansatt i 14 år – nå har hun fått fast jobb

Danuta Hansen jobbet 14 år i barnehage før kommunen ga henne fast stilling. Ifølge loven skulle hun fått tilbudet for ti år siden.

Nå skal ikke barnevernet lenger legge til side bekymringsmeldingene

Regjeringen foreslår at barnevernstjenesten kan gå inn i familier med tvangshjelp.

Kokken skaper musikkfest på sykehjemmet

Når kokken Tor drar fram trekkspillet blir det fest i stua på Ibestad sykehjem. Demente beboere henter sangtekster fram fra glemselen når husorkesteret Nesten innlagt stemmer i.

Utfordrer arbeidsministeren

– Kom til oss, og vi skal sette deg i arbeid så du selv kan kjenne hvordan det er å gå lange vakter og arbeidsuker i omsorgstjenesten, sier Marit Brakestad som er leder i Fagforbundet Bømlo til arbeidsminister Robert Eriksson.

Lønnsforhandlinger i barnehager i havn

Fagforbundet og barnehageaktøren FUS er enige om et anbefalt forslag til tariffoppgjøret i år.

LO-Gerd rystet av fortvilte reaksjoner på statsbudsjettet

LO-leder Gerd Kristiansen får mange henvendelser fra fortvilte mennesker som rammes hardt av regjeringens budsjettforslag.

Dugnad for asylbarn

Fagforbundet gir 50.000 kroner til Norsk organisasjon for asylsøkere. Pengene skal brukes til rettshjelp for asylbarna som har vært her lenge.

Stadig mer stress i arbeidslivet

Mange opplever økende stress og høyt tempo på jobb, ifølge det siste arbeidslivsbarometeret.

Godt oppgjør for tannhelsesekretærene

Nå har tannhelsesekretærer med mønsteravtale fått det samme lønnsnivået som samme yrkesgruppe i den offentlige tannhelsetjenesten.

Brannmenn samlet i kamp mot kreft

De har jobbet hver for seg i kampen mot kreft blant ansatte i brann og redningsvesen. Tirsdag var organisasjonene samlet til dialogmøte i Fagforbundet. Nå føres arbeidet videre samlet.

Arbeidstilsynet advarer mot Erikssons lange arbeidsdager

Vil du jobbe 79 timer i uka? Det blir tillatt, dersom endringsforslagene om overtid og gjennomsnittsberegning i arbeidsmiljøloven vedtas. Arbeidstilsynet avviser forslagene.

Ivana kan bare drømme om skattelette

Ivana Peric (30) er enslig forsørger, har to deltidsjobber og to millioner i lån. Hun har ingen skattelette i vente neste år.

Fagforbundets medlemmer vant over Oslo kommune

De fem ansatte som Oslo kommune nektet å ta med seg da de overtok driften av hybelhuset de jobbet på, har vunnet jobbene sine tilbake.

Vold og trusler gjør kvinner sykest

Muskel- og skjelettplager og psykiske plager slår ut helse- og sosialarbeiderne.

Mener Uloba skylder assistenter 80 millioner

Brukerstyrte personlige assistenter over hele landet har ifølge en rapport til sammen 80 millioner til gode i overtidsbetaling fra Uloba.

Frykter at skatteletter gir dårligere velferd

Fagforbundet mener store skattelettelser fører til at velferdsstaten bygges ned. – Det var dette vi advarte mot, sier leder Mette Nord.

Enig med Virke om kinoansatte

Fagforbundet og arbeidsgiverforeningen Virke er enige om Landsoverenskomsten for kinoer. Resultatet er på linje med det øvrige arbeidslivet.

6,2 milliarder mer til kommunene

– Forslaget til statsbudsjett er ingenting å rope hurra for, ifølge KS-direktør Helge Eide.

– Alt kan privatiseres

– Å forsvare velferdsstaten føles som å kjempe en tofrontskrig, sier Linn Herning, nestleder i For velferdsstaten.

Deler ut millioner til de aller rikeste

De ti rikeste her i landet kan vente skatteletter på i gjennomsnitt 12,5 millioner kroner neste hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir vedtatt.

Europas beste helsefagarbeidere

Fagforbundets medlemmer Stine Kipperberg og Marita Puntervoll gikk søndag helt til topps under yrkes-EM i Frankrike.

Nav-millioner til konsulentbyrå

McKinseys konsulenter skal granske og utvikle Nav. – Uklokt, sløseri, alvorlig, hagler det fra fagforeningene.

- Lua skal være på hue, ikke i hånda

LO i Østfold samlet 6. oktober medlemmer fra forbund i LO og UNIO til en felles markering mot regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven.

Ber Oslo innføre eiendomsskatt

LO i Oslo ber hovedstaden innføre eiendomsskatt for å unngå kutt i barnehager, skoler, helse- og eldresektoren.

Helt i det blå

Forhandlingene mellom de fire borgerlige partiene om neste års budsjett startet offisielt 4. november, men forpostfektingene var i full gang fra regjeringa offentliggjorde sitt forslag i begynnelsen av oktober.

Portrett

Lyst sinn, mørk fortid

Han er minoritetenes representant i Norge. Han er også jødenes talsmann. Han taler rasismen midt i mot.

BILDESERIER
VIDAR ERIKSEN

Tegninger fra Vidar Eriksens faste spalte i Fagbladet